SILKEBORG KUNSTHAL

SILKEBORG KUNSTHAL

 

SILKEBORG KUNSTHAL åbner i september og danner ramme om eksperimenter og udstillinger af Intime banaliteter i Jorns ånd resten af 2014.

 

Nedenstående citater er fra en tekst om kunsthalspolitik i Foreningen af kunsthaller i Danmark, udpluk som også kan passe på et lille sted som SILKEBORG KUNSTHAL:

 

En kunsthal er ikke-kommerciel, dvs. at vi i modsætning til gallerierne - ikke sælger de værker, der udstilles.... På kunsthallerne er der, som på museerne, en professionel, kunstfaglig ledelse, der står som garant for udstillingernes faglige kvalitet...

 

Som institution fungerer kunsthallen særdeles godt som base for samtidskunstens anderledes udtryksformer og krav om plads til eksperimenter, nyskabelser, dialog og processualitet...

 

Man kan sammenligne en kunsthal med et laboratorium, hvor der samarbejdes intenst mellem kunstnere, formidlere og teknikere. Det færdige produkt er udstillingerne, som altid er skiftende og sjældent varer længere end nogle måneder ad gangen.

 

Da en kunsthal ikke har en samling, tilrettelægges udstillingsprogrammet ofte ud fra andre parametre. Det kan være at kunsthallen har et bestemt tema for hvert år eller et særligt fokus, der adskiller den fra andre kunsthaller.

 

SILKEBORG KUNSTHAL er en upassende hybrid mellem gadekunst og kunsthal. Ambitionen er, at den skal fungere som en lystbetonet legeplads; en synsforstyrrelse der kan anspore til samtale og forundre, fornøje eller forarge.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved